9789178032402Ödesryttarna: Legenden vaknar

Bonnier Carlsen 2019

Del två i trilogin om Ödesryttarna, släpptes 25 februari. Köp här!

När de fyra Ödesryttarna, och deras fyra hästar, är samlade på ön Jorvik kommer det goda att segra. Så lyder sägnerna. Men Lisa och hennes vänner har svårt att ta sägnerna på allvar. Och sedan Lisas häst stals från Jorviksstallet, och hennes pappa spårlöst försvann, så har vännerna än mindre tid över till gamla legender och profetior.

Tillsammans med vännerna Alex och Linda ger de sig av ut i Jorviks magiska och farliga landskap för att söka svar på vad som egentligen händer på ön.
Samtidigt har Anne gett sig ut på ett eget uppdrag. Hon måste hitta sin häst som tycks ha förflyttats till en parallell verklighet, Pandoria. En parallell verklighet som viskar mörka lögner i Annes huvud. Lögner som får henne att tvivla på att de fyra tjejerna har någon chans över huvud taget…


flickanidenrosaskogen_omslagFlickan i den rosa skogen

Nypon förlag 2019

Det är något fel på Ella. Sedan hennes pappa dog kan hon inte prata. Han var sjuk och orkade inte leva. Går sådant i arv, precis som ögon i guld och blått och världens sämsta sångröst?

Varför ville han inte leva?

Ella börjar skriva för att ta reda på det.


9789163899553_200x_odesryttarna-jorvik-kallar_kartonnageÖdesryttarna: Jorvik kallar

Bonnier Carlsen 2018

Välkommen till den magiska ön Jorvik, en paradisiskt vacker plats, särskilt för hästälskare. Men under den glittrande havsytan döljer sig onda krafter. En uråldrig konflikt är på väg att blossa upp, något som Lisa och hennes vänner i stallet snart ska bli varse. Följ med när Star Stable-spelets värld blir bok!

När Lisa och hennes pappa kör av bilfärjan till Jorvik är det inte första gången hon kommer ny till en stad, en skola, ett kompisgäng. Pappans jobb på oljeriggar har gjort att de har flyttat många gånger. Den här gången flyttar de utan Lisas mamma, som dog i en ridolycka. Hästarna var Lisas och mammans gemensamma intresse och kärlek, men inte nu längre. Efter mammans död har Lisa inte ridit. Ändå dröjer det inte länge innan Lisa dras till stallet på ön, till Linda, Alex och Anne och till hästarna. Speciellt en häst, Starshine.

Nu förändras allt i Lisas liv. Hennes hästkärlek pånyttföds samtidigt som hon dras in i ett tusenårigt maktkrig mellan onda och goda krafter som vill styra Jorvik och folket där. Lisa är nämligen en av de fyra Ödesryttarna …


orkidepojken

Orkidépojken

Constant reader 2017
Adlibris/Bokus
Goodreads
Orkidépojkens blogg

Helena Dahlgrens debutroman! Utkommer 29 augusti.

En mörk och spännande berättelse om ensamhet och gemenskap, inspirerad av tv-serien Twin Peaks  universum.

”Helena Dahlgrens Orkidépojken är en mångskiftande och sällsam berättelse om det som gick sönder innan det vuxit klart, om oskuld förlorad, om det onämnbara. Ur sprickorna i vardagen sipprar en ondska utan namn, talar röster från ett annanstans. Dahlgren lockar och drar in läsaren med sitt självklara och nära tilltal. Med sin osvikliga känsla för suggestiv stämning skildrar hon ett efteråt, när allt är försent. Och ur texten sträcker sig ett mörker för att gripa efter oss.”

Christine Falkenland


13SSOBD

13 svarta sagor om ond bråd död (novellen ”Under huden”)

Swedish Zombie 2017
Adlibris/Bokus
Goodreads

Kannibalchock! Blodshämnd! Lustmord! Videovåld!

Den här novellantologin bjuder på en rejäl dos skön retroskräck inspirerad av skräckfilmer från tiden då videokassetter och movieboxar räknades som högteknologi. Här möter du 13 kvinnor som på olika sätt tar sig an, drabbas av eller själva utövar mänsklig ondska.

FULL POTT TILL ”13 SVARTA SAGOR OM OND BRÖD DÖD!”

”13 svarta sagor om ond bråd död är inget för den som vill ha feelgood-underhållning och lättsamma mordgåtor i en puttrig sommaridyll. Vem vill förresten det? För här är det motorsågar, yxor, våldtäktsmän som får vad de förtjänar, tortyr och blod och splatter och allmänt smetande ibland. Twistarna är dessutom många i novellerna som är välskrivna och ofta utspelar sig i 80- eller 90-talsmiljö. Johannes Pinters Rewind Tours är den skönaste retronovellen med actionpackad VHS-känsla där fem gamla skräckfilmer besöks, däribland Chucky.

Om jag ska välja ytterligare två favoriter så blir det Under huden av Helena Dahlgren (makaber, finurlig och snyggt berättad om tillfångatagen person) samt Sju sorters kakor av Camilla Linde (blodig, humoristisk, lurig och med skön berättarstil då ombildandet av bostadsrätter ska stoppas). Båda har för övrigt gamla tanter i huvudrollerna.
Mördartanter är alltså väldigt 2017.”

– Jonas Bengtsson, Barrikaden.se

”Det finns förlag där jag vet på förhand att jag kommer att gilla deras böcker – Minotaur (fast de finns väl inte längre), Modernista och Swedish Zombie. De sistnämnda har här gett ut en underbart underhållande skräckantologi där vi skräcknördar kommer att le igenkännande mer än en gång. Vi har revengeskräck, en pastisch på The Shining, kannibalism, ensamma-på-ett-insnöat-hus-skräck och mer. Mina favoriter är:

Helena Dahlgrens Under Huden. Skickligt skriven i dialogform, om vad som händer när man knackar på i fel hus…

[…]

En fyra i betyg till en riktigt bra antologi.”

– Helen Lindholm, Läsa och lyssna


dahlgren_100_hemskaste_omslag_mb_0

100 hemskaste

Modernista 2016
Goodreads / Boktipset
Adlibris / Bokus / Bibliotekssökning

Oumbärlig guide för skräck- och thrillerfantaster!

Som skräckentusiast får jag ofta två frågor: »Skrämmer du inte dig själv?« Och: »Varför läser du om så hemska saker när världen ser ut som den gör?«

Några av svaren på de frågorna finns i den här boken.

Men framför allt får du hundra omsorgsfullt utvalda skräcktips (plus några till) från 1818 till 2015, från gotikmysrys till splatter. Det är varken kulturkanon eller kulturdebatt – eller kanske både och?

Här trängs penny dreadfuls med Den Goda Smaken, Cthulhu tar en svängom med screamqueens och ja, jag tror att jag kan lova att en viss liten man från en annan plats kommer att dansa igen.

Hundra skräckupplevelser som tar mig i handen och drar mig tillbaka ut i barndomens mörka, mörka skogar.

Vill du följa med ?


#nofilter

Mix förlag 2014
Goodreads / Boktipset
Adlibris / Bokus / Bibliotekssökning

Allt förändras när hon får en smartphone av sin man. Ett uppdämt bekräftelsebehov får en explosionsartad effekt på henne och plötsligt bryr hon sig mer om sina selfies än om sin egen familj. Alla bekräftar henne, älskar henne. Alla utom en. Någon som har bestämt sig för att förgöra henne …

Helena Dahlgrens #nofilter är en undergångsnovell där huvudpersonen sugs in i en ondskefull spiral där hon tappar all kontroll.

#nofilter är en nattlägesnovell och ges ut samtidigt som Johan Rings Kärlen, Caroline L Jensens Ser dig och KG Johanssons Skuggor. Novellerna går att läsa precis som vanliga texter, men för den som vågar slå på nattläget finns mer att finna i mörkret.

21923889

Vår Kamp

Mix förlag 2014
Goodreads / Boktipset
Adlibris / Bokus / Bibliotekssökning ebok,   fysisk bok

I ”Vår kamp” medverkar Helena Dahlgren med novellen ”Lady Lazarus”

Behöver alla människor tillskrivas samma värde?
Behöver män och kvinnor få samma lön för samma arbete?
Behöver alla få bestämma över sin egen kropp?
Behöver både män och kvinnor ta ansvar för sina barn?
Behöver män och kvinnor dela på det obetalda jobbet hemma?
Behöver det finnas både manliga och kvinnliga superhjältar, presidenter, författare, regissörer, nobelpristagare, förskolepedagoger, företagsledare?
Behöver man bli lyssnad på när man säger något på ett möte, eller är det okej att mötesdeltagarna av motsatt kön behandlar en som luft?
Behöver man få göra abort utan att riskera att dö eller hamna i fängelse?
Behöver man bry sig om när folk kommenterar ens utseende som om man vore en möbel i rummet?
Behöver man bry sig om när man blir uthängd som hora på Facebook?
Behöver man bry sig om när man blir våldtagen?
Behöver man få vara som man vill – utan att bli dömd på förhand?

Vår kamp är en antologi med nio feministiska noveller, av nio fantastiska författare. För feminismen har inte gått för långt – vår kamp har bara börjat.

Medverkande novellförfattare: Emmy Abrahamson, Helena Dahlgren, Anna Jörgensdotter, Jens Klitgaard, Katarina Mazetti, Anna Ringberg, Julia Svanberg, Vio Szabo och Anna Winberg.
Förord av Titti Persson.


1018362_201511122031

Lady Lazarus

Mix förlag 2014
Goodreads / Boktipset
Adlibris / Bokus / Bibliotekssökning

Vad händer när tre hämndgudinnor på en sunkig bar lackar ur på att 8:e mars blivit till ett grattis-jippo?

Helena Dahlgren har skrivit en explosiv novell om när skolkorridorsterror förvandlas till ett armageddon.

Det är berättelse som kastar läsaren från skratt till ångest men mest av allt till ett brutalt uppvaknande!


kallelsen-novellKallelsen

Mix förlag 2013
Goodreads / Boktipset
Adlibris / Bokus / Bibliotekssökning
Ljudnovell på Storytel / Adlibris

Det doftar hav och rutten tång i kammaren. Mitt hjärta bultar så att jag tror att bröstkorgen ska sprängas. Långt nere i undervattenstankarna vaknar något till liv. Jag hoppas vid Gud att det somnar om igen.

På en glest bebodd ö sitter en kvinna med ett litet barn och väntar på att hennes man ska komma hem från hummerfisket. Men dagarna går och han kommer inte. Märkliga rykten om försvunna koltbarn kretsar på den lilla ön och en morgon står hennes man äntligen vid hennes säng. Men är det verkligen han?

En suggestiv skräckberättelse inspirerad av H.P. Lovecrafts mytologi och somrar i Bohuslän.


salamandertider

Salamandertider

Mix förlag 2013
Goodreads / Boktipset
Adlibris / Bokus / Bibliotekssökning

Redan nu anar du min närvaro som en antydan till huvudvärk, ett aldrig så lätt tryck över tinningarna.

På en buss i Stockholm sitter en alldaglig kvinna. Men i henne har ett annat medvetande tagit boning i, en dväljare som inte kan släppa taget om livet utan genom århundradena söker nya värdkroppar att vistas i. En dväljare som nu gör sig redo att flytta in i nästa kropp.

Suggestivt, kusligt och melankoliskt.


Album

Norstedts 2009
Goodreads / Bibliotekssökning

Norstedts boktidskrift Album har Bokhora som gästredaktörer. Precis som deras populära webbplats är materialet fullt av lästips, omslagsdiskussioner och topplistor.

Hur bygger man den perfekta bokhyllan – och hur sorterar man sina böcker? Hur ser det mest fantastiska bokomslaget ut? Listor på de bästa läsupplevelserna, debatt, recensioner och artiklar om allt som har med böcker, läsning och litteratur att göra. Välkommen till bokhorornas värld!